Musikalsk & kunstnerisk biografi

CV

Om Jomi

Jeg begyndte min solokarriere som Jomi Massage i år 2000. Over en årrække fik jeg folk til at forstå at Jomi kunne alt og at hun kunne løse alle opgaver inden for kultur, så længe det var Jomi man ville have. Det har givet mig en solid og super spændende karriere, fortrinsvis i det danske musik, kunst og kulturlandskab.

Jeg arbejder i både græsrods, vækstlag og finkulturelt regi. Jeg nyder snuskede spillesteder og fine mødelokaler, trommedans og opera. Jeg har en kompromisløs tilgang til alt og et kompromissøgende sind.

Ved siden af mit mangefacetterede kunstneriske virke har jeg uddannet mig som massør, blev næsten færdig som yogalærer men blev meget gravid inden eksamen. Jeg har en søn på 11 år og jeg er en evig udfordring for patriarkatet og andre strukturelle dogmer. Jeg er midterst i en stor søskendeflok og har stadig begge mine forældre i min nærhed. Jeg har boet på landet og i byen. Jeg tror på altings sammenhængskraft. Jeg er et legebarn og det er alvor. Vi er her for at skabe noget godt.

Jeg er født i 1974 og har spillet musik hele mit liv. Jeg voksede op i forstaden Herlev, 12 kilometer fra København og på Hareskovens Lilleskole. Jeg er derfor vokset op som en blanding af sportshalspige og kreativ på alle fronter i lilleskoleregiet.

Musiklokalets klaver blev min redning i en tid hvor jeg ikke var den mest populære pige i klassen og siden da har musikkens evne til skabe udtryk for følelser, ro og vildskab fulgt mig. Den akustiske guitar mødte jeg gennem min far og min farbror, men det var først da jeg mødte den elektriske at forstod hvor voldsom formidling man kunne bruge den til.

Efter en del år som jazzsangerinden på den lokale musikskole og aktiv på diverse amatørteaterprojekter, startede jeg på en HF i Husum og jeg mødte de mennesker som blev til mit første støjrockorkester, Murmur. Bandet blev lynhurtigt signet af et pladeselskab og da jeg for første gang satte mig ind i en tourbus, kunne jeg godt mærke at det var en ret passende hylde jeg var landet på. Jeg var nu 20 år gammel.

Efter nogle vilde rock-år med alt for mange anekdoter og hvor Murmur blev til Speaker Bite Me, kunne jeg godt mærke at jeg skulle finde en måde at brede mit virke ud. Jeg blev ikke længere stimuleret af øvelokaler og tourbusser. Jeg mærkede en intellektuel tørst og ikke mindst en trang til at forstå og definere mig selv som kunstner.

Derfor skabtes Jomi og Jomi skaber stadig.

 

 

CV

Signe Høirup Wille-Jørgensen f. 1974

Kunstner og komponist, vokalist, guitarist og pianist.
Performer på tværs af kunstens genrer som Jomi Massage og i bandet Speaker Bite Me.
Debuterede som forfatter i 2018.

Sidder i Projektstøtteudvalget for Musik i Statens Kunstfond 2018-2022. Medlem i komponistforeningen DJBFA og har siddet i bestyrelse og div. udvalg. Timelærer på RMC og DJK siden 2014. Beskikket censor for RMC og DJK perioden 2021-2024. Debattør og klummeskribent.

Modtog i 2021 hæderslegat fra Dansk Tennisfond.
Modtog Bisballeprisen 2018.
Optaget i Krak Blå Bog 2017.
Modtog projektlegat fra DJBFA i 2017.
Blev i 2016 tildelt DMF´s Ildsjælspris.
Vandt i 2013 DJBFA’s åbne komponistkonkurrence.
Modtog i 2009 DJBFA’s hæderspris.
Modtog i 2006 det 3-årige arbejdslegat fra Statens Kunstfond.

Har turneret flittigt i ind og udland. Har spillet på Roskilde Festival syv gange. Har skrevet musik til teater, spille-, kort- og dokumentarfilm for bl. a. DKT og Zentropa. Har komponeret koncerter til bl. a. DR Big Band, SMK og CPH:DOX. Har fire gange haft æren af at være nomineret til musikprisen Steppeulven. 

Bøger:
2018 Jomi Massage / Priktegning over et år / Asger Schnacks Forlag
Diskografi:
2021 Jomi / Lyst / Glorious Records
2018 Speaker BIte Me / Future Plans / PonyRec
2016 Jomi Massage / Ritualer for Fællesskaber #1 / The Being Music.
2015 Jomi Massage / Decisions Travel / The Being Music.
2014 Jomi Massage, Mads Emil Nielsen & Maria Laurette Friis / Asphalt / The Being Music.
2013 Jomi Massage / Primitives / The Being Music.
2012 Jomi Massage & Anne Lise Marstrand-Jørgensen / Dråbers Logik / Geiger Records.
2008 Jomi Massage / From Where No One Belongs, I Will Sing… 2007 & 2005 / Morningside R.
2006 Jomi Massage & DR Big Band / Skandinaviske Klagesange / Morningside records & DR
2007 Speaker Bite Me / Action Painting / Morningside Records.
2005 Jomi Massage / From Where No One Belongs, I Will Sing / Morningside Records.
2004 Jomi Massage / Aloud / Morningside records.
2003 Jomi Massage / More Visible Songs EP / Helicopter Records.
2002 Jomi Massage / Visible Songs EP / Helicopter Records.
2001 Bows – Cassidy / Too Pure.
2001 Speaker Bite Me / Four Days In September / Helicopter Records.
2000 Speaker Bite Me / If Love Is Missing It Must Be Imposed / Exlibris.
1999 Bows – Blush / Too Pure.
1998 Speaker Bite Me / Smukke Kvinder Med Kærlighedskort / Exlibris & Det Kongelige Teater.
1997 Speaker Bite Me / Innerspeed /Exlibris.
1997 Speaker Bite Me / Recorded EP / Exlibris.
1995 Murmur / Sexpowder 2000 Volts / Cloudland Records.
Film, radio & teatermusik samt udvalgte specielle koncerter:

2018 Ditte & Louise / Nordisk Film / Score
2017 Fængselssange / Københavns Musik Teater / Teaterkoncert.
2016 Stemmen / Radiodrama – 5 afsnit / DR Fiktion.
2016 Ritualer For Fællesskaber #1 / Publikuminvolverende madkoncert / KoncertKirken, Kbh.
2016 Athelas m. Jomi Massage / Gong Tomorrow / Koncertkirken
2015 Røde Kors – Radio drama / 4 afsnit om Røde Kors – DR Fiktion.
2014 Asphalt / Score til stumfilm / Cinemateket, Kbh.
2013 Music by 9 women / Kurator & komponist / Hofteatret I Kbh. – Wundergrund Festival.
2012 Himmelskibet / Score til stumfilm m. Jomi & Guido Primo / Odense Kunstmuseum.
2012 Genklang / Madteater m. Jomi Massage & Madeleines Madteater / Mmm, Refshaleøen.
2011 Min Institution / Audiowalk / Teater Katapult.
2011 Tove Ditlevsen / Radiodrama / 6 dramatiseringer / DR Fiktion.
2010 CPH DOX / Visuel koncert i samarbejde med Jakob Orredsson / Teater Grob, Kbh.
2010 Smukke Mennesker / Spillefilm / Instruktør Mikkel Munch Fals –/Zentropa.
2009 Himmelweg / Skuespil / Instruktør Mia Lipschitz / Skuespilhuset.
2009 Ønskebørn / Dokumentar / Instruktør Birgitte Stærmose / Aphaville Pictures.
2009 Bag 7 døre / Musikforestilling / Instruktør Poul Helmer / Kaleidoskop II.
2008 Frederikke / Kortfilm /Instruktør Heidi Maria Faisst / Zentropa.
2006 Principles of Attraction/ Spillefilm / Instruktør Birgitte Stærmose / Nimbus Film.
2006 Ynglinge / Kortfilm / Instruktør Mikkel Munch Fals – Nimbus Film.
1998 Smukke Kvinder med Kærlighedskort / Skuespil / Det Kongelige Teater.

Performance:

2021 Fælles Krop / Performance / Louisiana, Skulpturparken.

2018 Ritualer For Fællesskaber # 11 / Perfromance / Spillestedet Stengade, Kbh.

2017 Ritualer For Fællesskaber # 8, 9 & 10 / Performances / Roskilde Festival.

2016  Ritualer For Fællesskaber #7 / Performance / Empire Bio, Kbh.

2016  Ritualer For Fællesskaber #2, 3 & 4 / Performances & udstilling / Galleri X & Beyond , Kbh.

2015  Våbenhvile / Videoværker / Overgadens institut for Samtidskunst.

2014  Barok DJ / Performance på Statens Museum for Kunst.

2012  Jeg siger ja, jeg siger nej / Performance af Frans Jacobi / Div. steder i DK.

2011  Toulouse Lautrec / En koncert over Lautrecs fiktive dagbog / Statens Museum for Kunst.

2010  Taler til Folket / De spiser / En aktiv krigsinstallation / Galleri Publik.